fredag 29. april 2011

Rabarbrapai ..

I dag laget jeg årets første rabarbrapai . Mens paien sto i ovnen , fikk jeg uventet besøk .







Snakk om flaks ! Ikke alltid man er så heldig å ha nybakt å servere når det dukker opp gjester .
Så her ble det servert varm rabarbrapai m . vaniljesaus og kaffe i hagen .







Har du lyst å prøve , så kommer oppskriften her ... rask og enkel å lage .

Dekk en form med oppkuttet rabarbra.
Dryss 1 -2 ss sukker over .




3 dl havregryn


3 dl hvetemel


2 dl sukker


200 marg. smeltet


..... bland dette sammen og fordel det utover rabarbraen.


180 grader ... ca 30 min

Smaker deilig !

mandag 25. april 2011

Jeg har forelsket meg i ...

TUSENFRYD !!!!




Tusenfryd er en flott staude som har utrolig mange velfylte blomster . Jeg har jo falt helt for den svak rosa . På latin er navnet Bellis perennis ... Bellis betyr VAKKER ... og perennis betyr FLERÅRIG . Den er så utrolig fin i krukker og kar .. i bed .. og på gravplassen . Ja selv som et teppe i plenen er den et syn ... men dessverre ... et slik teppe har jeg aldri fått til hos meg .




Her om dagen da jeg var innom hagesenteret for å få med meg min utkårede hjem , overhørte jeg en liten samtale mellom et ektepar ... det var nok ikke meningen at jeg skulle høre det ... men det gikk ut på at .. de FORFERDELIGE blomstene den damen (altså meg ) holder i hånden .. de skal i alle fall ikke vi ha en eneste en av , for verre ugress finnes ikke !!! Jeg måtte smile litt for meg selv og tenke at slik ser vi forskjellig på ting ... heldigvis .


Fikk lyst å dele med dere ... Historien om TUSENFRYD ... ( fra eventyret til John Myhre )


Historien forteller at da Blomstenes dronning , Rosa , hadde bursdagsselskap , kom de andre blomstene for å gratulere . Alle blomstene kom , de bukket og neiet for Rosa . Bare en liten blomst var så beskjeden at den ikke turte å gå frem til dronningen for å hilse ... den syntes den var så mye dårligere kledd enn de andre .
Den visket for seg selv et ønske om lykke og og alt godt til dronningen . En svak vind strøk forbi og tok med seg ordene til Rosa ... hun så den lille blomsten og spurte hva den het . " Gåseurt" svarte den og sa videre at "kjolen min er ikke så pen som alle andres ".
Da sa Rosa " Kjolen din er både vakker og ren , uten en flekk , og mellom bladene dine ser jeg hjertet ditt ... et hjerte som skinner som gull . Fra nå av skal du hete TUSENFRYD ... for du er tusen ganger vakrere enn alle de andre ".
Da ble den lille blomsten rød av glede , og siden den gang har blomsten vært lyserød på tuppen av blomsterbladene .



Nye vårdager ligger forran oss ... la oss nyte dem !!!

søndag 24. april 2011

Påsken er på hell ...

... for denne gang . En påske som vil bli husket for sol ... sommervarme og deilige dager !
Her har vi hatt hjemmepåske . Mannen min er på jobb nå siste delen av påsken , men vi har kost oss med besøk og mye hageglede de første dagene .


Påskeharen fant og veien til hagen og la fra seg det ene egget etter det andre ... Tror påskeharen i år må ha en ekstra forkjærlighet for blomster ....





... for eggene lå godt gjemt i alt fra rabarbra ... påskeliljer ... peoner ... osv.
Jammen godt at peonene ikke var tråkke helt ned ..





Gårsdagen ble benyttet til hagearbeid fra tidlig morgen . Har fått rensket godt opp i alle bed og skråninger , spadd kanter og gjort alt klart for en ny sesong .
For nå spirer og gror det i rekordfart om dagen . Rosa og hvite tulipaner kappes om hvem som blir første mann ut ... humlene svirrer rundt i sin egen lykkerus ... fuglene kvitrer og leter etter make ... på ganske få dager er det som hele naturen har eksplodert !!!

Ellers har jeg stått med enden i været og mord i blikket ... Hvorfor ?... Jo .. for å ta livet av all løvetann i plenen ..........!!!!!!!!!! Men det kommer i neste innlegg ...


Nå går det mot normale dager igjen , og jeg synes det er helt greit !

Kos deg siste dag i påsken !








tirsdag 19. april 2011

Påskehilsen ...

Dagen i dag har for det meste blitt viet hagen . Med sol og varme er det en fornøyelse å ta fatt på de forskjellige gjøremål .
Jeg har følt meg nesten litt beruset av duften av nyklippet gress og lavendel ...
har nemlig beskjært lavendelbuskene ... Egentlig synes jeg det er ille å gå til angrep med beskjæringssaks ... men nå er det nå engang slik at alt blir SÅ mye finere etterpå .


Jeg skulle egentlig ut for å få tak i noen rosa tusenfryd for å pynte litt på porten ved inngangen til hagen . Men det var ikke så lett ... utsolgt over alt .
Men til slutt var jeg heldig og fant , og puttet noen potter oppi kurven og skulle betale . Da fikk jeg øye på de skjønneste lavendel ... jeg er utrolig svak for lavendel .
Hva gjør jeg da ? Egentlig har jeg mer enn nok lavendel fra før ... men det blir jo en stund til de kommer i blomst ..
Så selfølgelig sier jeg til meg selv ... ja takk .. begge deler .
Så nå pynter de opp porten inn til hagen sammen med dette koselige egget som jeg fikk av Britt , og ønsker påskegjestene velkommen !





Jeg vil ønske dere alle en riktig GOD PÅSKE !



Påskeklem !!



søndag 17. april 2011

Påskeegg ...

Palmesøndag regnes som inledningen til selve påskehøytiden . Her har det vært en herlig vårdag . Ute spirer det og gror .
Inne er det kommet på plass noen hjemmelagte påskeegg både her og der ...
Jeg pynter ikke så mye til påske ...

Har liksom ikke hatt tradisjon for det , da vi ofte har vært bortreist . I år blir det derimot en stille og rolig hjemmepåske ...

Jeg har som mange andre blitt inspirert av alle de nydelige eggene som lages rundt omkring ...


Nå ligger det egg både her og der hos meg og ! Noen bare til pynt ... noen fylt med påskegodt ...

noen er endatil blitt tomme og må fylles på ny ... må nok ut i morgen for å fylle på lageret ..


Dette har jeg derimot ikke laget selv . Har vist det tidligere ... Det er Line Cathrin som lager bare de skjønneste påskeegg ... Ta en titt innom bloggen hennes .. du finner den her .



Kjekt å se nye som vil følge bloggen min . Velkommen til meg ! Ønsker alle og enhver en fin start på den stille uken ...

torsdag 14. april 2011

Lyst å bli med ??

Ny "PAY IT FORWARD" !!!

Her om dagen fikk jeg en pakke . For en tid tilbake meldte jeg meg på en "Pay it forward" hos Britt med den koselige bloggen Casa Fuglesteg .

Se her hva pakken inneholdt !! Deilig lipbalm .. badecube .. nydelige servietter .. et kjempefint hjerte og et PÅSKEegg med innhold !!! Heldige meg ... TUSEN TAKK Britt for så fine ting ! Det falt virkelig i smak !

Britt er jo kjent for sine mange nydelige broderier . Og jammen hadde hun brodert dette koselige kortet og skrevet en skjønn hilsen !


Har du lyst å bli med på leken ? Da må du bare skrive i kommentaren under her at du ønsker å delta

Jeg vil gjøre som Ingunn med bloggen Hverdagsperler ,trekke ut 3 av dere som melder dere på , dermed får flere muligheten ... ikke bare de som kommer først .

Trekningen vil bli foretatt på søndag kl . 20 .


Velger du å bli med og blir trukket ut , mottar du en gave fra meg i nærmeste framtid . Det du da må gjøre er å lage et innlegg og sende en liten gave til 3 stk . som vil delta hos deg .


Lyst å bli med ?


Så var det en liten ting til . Påsken er rett rundt hjørnet ... Hva med å glede noen med en liten håndskrevet hilsen ? Du har enda tid ... Venstrejuster Birgitte med den fine bloggen Frøken Anker skrev om nettopp det for ikke lenge siden . I disse tider hvor alt skal gå så fort ... vi haster i vei og det er snart slutt på å sende en liten hilsen ... alt går på sms..facebook og mail ... og det er vel og bra ... men ingenting er som et lite håndskrevet kort... er du enig ?? Og det trenger ikke bare være i høytidene vi tenker på det .


Jeg sendte et lite postkort til Birgitte ... og ikke mange dagene etter kom det et brev tilbake fra henne med en koselig hilsen og denne fine folderen FAIRYTALE GEMS !



Tusen takk Birgitte for en koselig hilsen og gave fra deg !!



mandag 11. april 2011

Årets første hvitveis ...

Etter en nydelig vårhelg , ja faktisk en helg med et snev av sommer , hadde jeg bestemt at dersom været var like strålende i dag , så skulle dette bli den store klesvaskedagen ...

De gamle og slitte klessnorene ble skiftet ut med nye , hvite fine snorer på tørkestativet . Durance var på plass i hyllen ... solen skinte og det var bare å sette i gang .

Men det var visst andre som også hadde planer for dagen ... nemlig bøndene .

Og når bøndene på Jæren sprer vinterens " godsaker " ut over jordene ... da anbefales det så absolutt IKKE å ha klesvasken ute !

Jeg har mang en gang hengt ut vasken og reist på jobb ... for så å putte den rett i vaskemaskinen etterpå .

Så jeg lot vask være vask i dag .



Et par hundre meter nedfor huset vårt , er vi så heldige å ha en nydelig tursti som går både langs sjøen og videre langs skogkanten .
Så barbeint i sandaler gikk jeg meg den deiligste tur , mens solen virkelig varmet .


Og der i skogskanten sto den ... den skjønneste hvitveis og lyste mot meg ... ikke så kraftig og stor enda , men så utrolig vakker ! Jeg gleder meg til skogsbunnen dekkes av et hvitt teppe ... men likevel ... det er noe ekstra med den aller første !!


Ønsker dere alle en god og fin ny uke !


onsdag 6. april 2011

Liten blomst ... til stor glede .

Denne søte ranunkelen tror jeg må ha " 9 liv " ... Den står her og gleder meg 4. uken på rad !
Det er neimen ikke hverdagskost for ranunkler ... ikke her i huset i alle fall !
Syntes rett og slett den fortjente å få være en liten fotomodell i dag , og få sitt eget innlegg . Må tilføye at et par av bildene ble tatt for 4 uker siden . Før jeg dro bort en uke , hadde jeg tenkt å kaste den , den hadde allerede stått i 3 uker like fin ... bare med litt kortere stilk for hver uke som gikk . Jeg tenkte at en uke til ville den nok ikke klare ... i alle fall ikke alene hjemme . Men jeg lot den være , hadde rett og slett ikke hjerte til å la den ende sine dager i søppelbøtten... Så i stedet lot jeg den få en plass på hyllen i kjøleskapet ...
Må ærlig innrømme at jeg hadde glemt hele blomsten ... helt til jeg i dag åpnet kjøleskapet til frokost .



Stor var min forbauselse da den sto der og lyste mot meg og liksom ønsket meg velkommen hjem ! Kanskje en anelse dusere i fargen ... litt mattere og med gløden ikke helt på topp ... men hva så ..???..??

Kanskje vi mister litt farge og glød med årene noen og enhver ..?????

Men å være til glede for andre ... se det ... det kan vi alle være ... akkurat slik som denne lille blomsten har gledet og fremdeles gleder meg . Den fikk hedersplassen på frokostbordet i dag ... omkranset av levende lys . Etter en litt slitsom runde som fotomodell , henger den litt med hodet nå ... men jeg tor den kommer til hektene igjen når den nå får plassen i vasen sin med nytt vann og får kuttet stilken litt .
Så skal den få holde meg med selskap mens jeg nyter en kopp med god nykvernet kaffe ... og et lite påskeegg !!! ..eller to ...

lørdag 2. april 2011

Fine feriedager ...

... på Hornsjø høyfjellshotell .


Hornsjø høyfjellshotell i Gudbrandsdalen er et høyfjellshotell med tradisjoner tilbake til 1870 .

En utvikling fra seterdrift til skyss stasjon og fra pensjonat til hotell . På 1970 tallet var faktisk Hornsjø en periode Norges største høyfjellshotell .

Vi nyter fine feriedager her ...

I går våknet vi til et nydelig vintervær og en storslått utsikt . Hele dagen ble tilbragt utendørs på ski i fantastisk velpreparerte løyper i lett og variert terreng .

Faktisk er jeg litt stolt over å ha tilbakelagt 3 mil på ski ... det er tross alt 5 år siden sist jeg hadde ski på bena . Grunnen til at vi er nettopp her , er at mannen min hadde "dag" for ikke lenge siden . Og i gave fra barna m/fam. fikk han et opphold her på Hornsjø for oss to . De kjenner nemlig sin far som den friluftsmann han er og vet utmerket hva som ville glede han mest . Jeg liker å nyte hotellivets goder og gå til duk og dekket bord ... så dette var jo en perfekt gave ... her kan begge deler nytes . Det blir nok mange fine turer og koselige steder og stikke innom langs skiløypene de nærmeste dagene . I dag er det ganske så tåkete ute , så jeg bestemte meg for å ha en skifri dag ... føler meg litt mørbanket etter gårsdagens utflukt .. hi..hi.. Så jeg ga mannen frie tøyler til å ta seg en skikkelig langtur i sitt tempo ... og venter han tilbake til middag .
Jeg har både strikketøy og lesestoff med meg ... og så får jeg jo litt tid til blogging og ... så jeg har det bra og nyter livet ...

Vi skal bli her til tirsdag og det meldes om sol og fint ... så det blir nok flere dager med deilige skiturer på oss . Her er svømmebasseng .. koselig peisestue med fyr på peisen .. deilig mat og hyggelig atmosfære .

Vi koser oss !!!


Tusen takk for de mange koselige kommentarer dere legger igjen . Setter stor pris på hver og en av dere og ønsker nye følgere hjertelig velkommen til meg !